Sinusy i cosiny sumy i różnice.

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Dreamer1x6xX
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 303
Rejestracja: 17 sty 2014, o 02:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gniezno
Podziękował: 36 razy

Sinusy i cosiny sumy i różnice.

Post autor: Dreamer1x6xX »

Moglibyście rozwiać moje wątpliwości?

\(\displaystyle{ \sin(\pi - \phi_{1})=}\)
\(\displaystyle{ \sin(\pi +\phi_{1})=}\)
\(\displaystyle{ \sin(2 \pi - \phi_{1})=}\)
\(\displaystyle{ \sin(2 \pi + \phi_{1})=}\)


\(\displaystyle{ \cos(\pi - \phi_{1})=}\)
\(\displaystyle{ \cos(\pi +\phi_{1})=}\)
\(\displaystyle{ \cos(2 \pi - \phi_{1})=}\)
\(\displaystyle{ \cos(2 \pi + \phi_{1})=}\)
Awatar użytkownika
wujomaro
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2154
Rejestracja: 27 lis 2009, o 19:02
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 299 razy

Sinusy i cosiny sumy i różnice.

Post autor: wujomaro »

Dreamer1x6xX pisze:Moglibyście rozwiać moje wątpliwości?
Więc jakie dokładnie są te Twoje wątpliwości?
Pozdrawiam!
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22203
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3753 razy

Sinusy i cosiny sumy i różnice.

Post autor: a4karo »

A nawet jak ktoś Ci dopisze prawe strony, to uwierzysz? Przecież łatwo zrobić literówkę, nie mówiąc już o niekompetencji niektórych podpowiadaczy. Takie rzeczy radzę sprawdzać w podręcznikach.
Dilectus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2662
Rejestracja: 1 gru 2012, o 00:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Pomógł: 369 razy

Sinusy i cosiny sumy i różnice.

Post autor: Dilectus »

Dreamer1x6xX, zastosuj wzory redukcyjne. Przy okazji zapoznaj się z ich dowodami.
Dreamer1x6xX
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 303
Rejestracja: 17 sty 2014, o 02:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gniezno
Podziękował: 36 razy

Sinusy i cosiny sumy i różnice.

Post autor: Dreamer1x6xX »

a4karo pisze:A nawet jak ktoś Ci dopisze prawe strony, to uwierzysz? Przecież łatwo zrobić literówkę, nie mówiąc już o niekompetencji niektórych podpowiadaczy. Takie rzeczy radzę sprawdzać w podręcznikach.
Potrzebne mi to jest do funkcji opisującej z Podstaw Automatyki nie pamiętałem wyrażenia 'wzory redukcyjne' to i do nie miałem czym poczęstować wuja Google'a, żeby to sobie odświeżyć ... A podręczników z liceum już od dawna nie mam ...
ODPOWIEDZ