Sprawdzenie tożsamości

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
jeboker
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 9 gru 2015, o 20:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Sprawdzenie tożsamości

Post autor: jeboker »

Witam
Mam sprawdzić podaną tożsamość:

\(\displaystyle{ \frac{\sin ^{2}\alpha - \tg ^{2} \alpha }{\cos ^{2}\alpha - \ctg ^{2} \alpha} = \tg ^{6} \alpha}\)
Ostatnio zmieniony 9 gru 2015, o 20:47 przez , łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Sprawdzenie tożsamości

Post autor: piasek101 »

Od czego zaczynasz ?
ODPOWIEDZ