Równania trygonometrzyczne problem
-
- Użytkownik
- Posty: 8
- Rejestracja: 21 mar 2015, o 13:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Sępólno Krajeńskie
- Podziękował: 6 razy
Równania trygonometrzyczne problem
Witam, nie wiem jak to tknąć (długa nieobecność w szkole).
\(\displaystyle{ \frac{1}{2}\tg x- \frac{\sqrt{3} }{2}=0}\)
Z góry dziękuję za wszelki akt pomocy.
\(\displaystyle{ \frac{1}{2}\tg x- \frac{\sqrt{3} }{2}=0}\)
Z góry dziękuję za wszelki akt pomocy.
Ostatnio zmieniony 8 gru 2015, o 14:45 przez AiDi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 8
- Rejestracja: 21 mar 2015, o 13:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Sępólno Krajeńskie
- Podziękował: 6 razy
Równania trygonometrzyczne problem
Tylko wtedy wyjdzie mi po prawej \(\displaystyle{ \frac{ \sqrt{3} }{4}}\) i jak to zamienić na tangensa?
-
- Użytkownik
- Posty: 8
- Rejestracja: 21 mar 2015, o 13:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Sępólno Krajeńskie
- Podziękował: 6 razy
Równania trygonometrzyczne problem
Boże, jaki ze mnie idiota. Nie było pytania.
-- 8 gru 2015, o 14:57 --
Moje kolejne pytanie to kiedy mam \(\displaystyle{ \cos x = -1}\) moje wyniki to:
\(\displaystyle{ x = \pi +2k \pi}\) lub \(\displaystyle{ x = 0 + 2k \pi}\) ?
-- 8 gru 2015, o 14:57 --
Moje kolejne pytanie to kiedy mam \(\displaystyle{ \cos x = -1}\) moje wyniki to:
\(\displaystyle{ x = \pi +2k \pi}\) lub \(\displaystyle{ x = 0 + 2k \pi}\) ?
-
- Administrator
- Posty: 34294
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy
Równania trygonometrzyczne problem
Naprawdę uważasz, że \(\displaystyle{ \cos0=-1}\) ?nest0r171 pisze:Moje kolejne pytanie to kiedy mam \(\displaystyle{ \cos x = -1}\) moje wyniki to:
\(\displaystyle{ x = \pi +2k \pi}\) lub \(\displaystyle{ x = 0 + 2k \pi}\) ?
JK
-
- Administrator
- Posty: 34294
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy