nalezy wykonac wykres funkcji
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 28 lis 2015, o 22:53
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: belchatow
nalezy wykonac wykres funkcji
\(\displaystyle{ f(x)=\cos (x)- \sqrt{3} \sin x}\)
jak to wykonac?
Jak narysowac wykres tej funkcji?
jak to wykonac?
Jak narysowac wykres tej funkcji?
Ostatnio zmieniony 3 gru 2015, o 22:21 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Temat umieszczony w złym dziale.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Temat umieszczony w złym dziale.
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 28 lis 2015, o 22:53
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: belchatow
nalezy wykonac wykres funkcji
ile bedzie kosztowalo by narysowac wykres tej funkcji?
\(\displaystyle{ f \left( x \right) =\sin 30\sin \left( \frac{\pi}{2} -x\right)-\sin 60\sin x}\)
nadal nie wiem jak to wykonac
\(\displaystyle{ f \left( x \right) =\sin 30\sin \left( \frac{\pi}{2} -x\right)-\sin 60\sin x}\)
nadal nie wiem jak to wykonac
Ostatnio zmieniony 3 gru 2015, o 22:23 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a.
nalezy wykonac wykres funkcji
Nic.
Teraz skorzystaj z odpowiedniego wzoru aby zwinąć to do postaci sinusa/cosinusa
Teraz skorzystaj z odpowiedniego wzoru aby zwinąć to do postaci sinusa/cosinusa
-
- Użytkownik
- Posty: 426
- Rejestracja: 29 paź 2015, o 16:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 21 razy
- Pomógł: 90 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 28 lis 2015, o 22:53
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: belchatow
nalezy wykonac wykres funkcji
\(\displaystyle{ f \left( x \right) =\cos \left( x \right) - \sqrt{3}\sin \left( x \right) = 2 \left( \frac{1}{2}\cos \left( x \right) - \frac{ \sqrt{3} }{2}\sin \left( x \right) \right) =
2 \left( \sin \left( 30 \right) \cos x-\cos \left( 30 \right) \sin x \right) =\\=2\sin \left( 30-x \right) =2\sin \left( - \left( x-30 \right) \right) =-2\sin \left( x-30 \right)}\)
2 \left( \sin \left( 30 \right) \cos x-\cos \left( 30 \right) \sin x \right) =\\=2\sin \left( 30-x \right) =2\sin \left( - \left( x-30 \right) \right) =-2\sin \left( x-30 \right)}\)
Ostatnio zmieniony 11 gru 2015, o 01:15 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.