Muszę napisać funkcję, która ma zwracać wektor trzech wartości czasu, dla których amplituda zanikającej funkcji \(\displaystyle{ \cos ()}\) jest mniejsza niż amplituda "odcięcia". Zanikająca funkcja cosinus jest dana wzorem:
\(\displaystyle{ x_{i}(t)=\cos (2 \pi ft) e^{M_{i}t}}\), gdzie \(\displaystyle{ M_{i}}\) to jedna z trzech wartości.
Moje pytanie brzmi, co oznaczają pozostałe symbole w tym wzorze.
Zanikająca funkcja cosinus.
Zanikająca funkcja cosinus.
Ostatnio zmieniony 3 lis 2015, o 18:00 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.