\(\displaystyle{ 1)\ \frac{1}{\cos ^{2}x } = 2 \tg x + 1 \\
2) \ 1 - \sin 5x = \left( \sin \frac{3}{2}x - \cos \frac{3}{2}x\right)^{2}}\)
Pomóżcie!
Równanie trygonometryczne
-
- Użytkownik
- Posty: 31
- Rejestracja: 29 paź 2015, o 23:44
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 1 raz
Równanie trygonometryczne
Ostatnio zmieniony 2 lis 2015, o 23:17 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Równanie trygonometryczne
wskazówka:
\(\displaystyle{ 1) \frac{1}{\cos ^{2} x } = \tan^2 x + 1}\)
\(\displaystyle{ 2) 1-\sin3x = \left( \sin \frac{3}{2}x - \cos \frac{3}{2}x\right)^{2}}\)
\(\displaystyle{ 1) \frac{1}{\cos ^{2} x } = \tan^2 x + 1}\)
\(\displaystyle{ 2) 1-\sin3x = \left( \sin \frac{3}{2}x - \cos \frac{3}{2}x\right)^{2}}\)