Panowie Czarna zmora bo bez tablic i kalkulatora .
Oblicz wartość wyrażenia, nie korzystając z tablic ani kalkulatora
\(\displaystyle{ 2\sin\Bigl(-\frac{ \pi }{4}\Bigr) \cdot \cos\frac{2\pi}{3}+\tg\frac{3\pi}{4} \cdot \cos\frac{3\pi}{4}}\)
Z góry dzięki.
Obliczanie Wartości wyrażeń trygonometrycznych (bez tablic)
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 15 paź 2015, o 20:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łomża
Obliczanie Wartości wyrażeń trygonometrycznych (bez tablic)
Ostatnio zmieniony 18 paź 2015, o 17:04 przez AiDi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Symbol mnożenia to \cdot.
Powód: Symbol mnożenia to \cdot.