Rownanie trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Darek12234
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 40
Rejestracja: 24 kwie 2015, o 17:53
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Pomorze
Podziękował: 13 razy

Rownanie trygonometryczne

Post autor: Darek12234 »

\(\displaystyle{ \cos 2x+\sin x=p ^{2}+4q+3}\)
Gdzie
\(\displaystyle{ 2 ^{x} +2 ^{-x} =2,5\\
q=\lim_{n\to\infty}\frac{(1-n ^{3})}{(n ^{3}+5n ^{2} )}}\)


Wyszlo mi że \(\displaystyle{ x}\) jest \(\displaystyle{ 1}\) lub \(\displaystyle{ -1}\) i \(\displaystyle{ q}\) to \(\displaystyle{ -1}\)
Jakieś wskazówki co dalej ?-- 5 paź 2015, o 21:04 --Ok, już wiem. Bład w danych.
Ostatnio zmieniony 5 paź 2015, o 19:21 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a.
SlotaWoj
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4211
Rejestracja: 25 maja 2012, o 21:33
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków PL
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 758 razy

Rownanie trygonometryczne

Post autor: SlotaWoj »

Czemu jest równe \(\displaystyle{ p}\) ?
O jakim błędzie w danych piszesz?
ODPOWIEDZ