w zakresie od \(\displaystyle{ \left\langle 0;2 \pi \right\rangle}\).
Równanie : \(\displaystyle{ \sin 2x=1}\).Okres podstawowy się zmienia : \(\displaystyle{ T= \pi}\) a do tego \(\displaystyle{ x= \frac{ \pi }{4} + k \pi}\) więc szukane rozwiązania w podanym zakresie to \(\displaystyle{ x= \frac{ \pi }{4} \vee x= \frac{5 \pi }{4}}\). Czy dobrze wyznaczyłem rozwiązania?
Podaj rozwiązania
-
- Użytkownik
- Posty: 821
- Rejestracja: 22 lut 2013, o 19:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 84 razy
- Pomógł: 45 razy
Podaj rozwiązania
Ostatnio zmieniony 28 sie 2015, o 16:40 przez pyzol, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.