Małe proste pytanko

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
asign123
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 272
Rejestracja: 10 lut 2013, o 22:35
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 76 razy

Małe proste pytanko

Post autor: asign123 »

Przy rozwiązywaniu zadań z trygonometrią jak mam podane że przykładowo \(\displaystyle{ x \in \left( 2\pi , 4 \pi \right)}\)
to czy \(\displaystyle{ x/2}\) zawsze będzie należał do \(\displaystyle{ x \in \left( \pi , 2 \pi \right)}\)
SlotaWoj
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4211
Rejestracja: 25 maja 2012, o 21:33
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków PL
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 758 razy

Małe proste pytanko

Post autor: SlotaWoj »

Tak!
ODPOWIEDZ