Witam rozwiązuje własnie zadnka z równan trygonometrycznych i pojawia sie pytanie a mianowicie : Czy mozna dzielić obie strony przez np \(\displaystyle{ \sin x, \cos x}\) itp ? np.
\(\displaystyle{ -8\sin ^{2} x + \sin x \cdot \cos x=2\sin x \hspace : \sin x}\)
Szybkie Pytanie
-
- Użytkownik
- Posty: 23
- Rejestracja: 14 mar 2015, o 01:33
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 4 razy
Szybkie Pytanie
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2015, o 15:46 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 1923
- Rejestracja: 30 lis 2013, o 13:26
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 22 razy
- Pomógł: 326 razy
Szybkie Pytanie
Nie można.
Bo wtedy tracisz rozwiązanie \(\displaystyle{ \sin x=0}\)
Trzeba go wynieść przed nawias.
Bo wtedy tracisz rozwiązanie \(\displaystyle{ \sin x=0}\)
Trzeba go wynieść przed nawias.
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2015, o 15:47 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 23
- Rejestracja: 14 mar 2015, o 01:33
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 4 razy