Sinus i Cotangens

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
plastyk2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 12 cze 2007, o 19:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 2 razy

Sinus i Cotangens

Post autor: plastyk2 »

witam co podzielic przez co abo otrzymac sinusy i cotangensy > w takim trójkacie , pliska napiszcie a nie odsylajcie mnie do inncyh tematów , napiszcie wzory np sin = p: s itp , z góry wielkie dzieki
AU
AU
536ffd32608fc9f1.jpg (3.95 KiB) Przejrzano 63 razy
edit oczywiscie chodzi o sinus i cotangens kata beta
mat1989
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3393
Rejestracja: 29 sty 2006, o 14:15
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 466 razy
Pomógł: 197 razy

Sinus i Cotangens

Post autor: mat1989 »

\(\displaystyle{ sin\beta=\frac{p}{s}\\cos\beta=\frac{r}{s}\\tg\beta=\frac{p}{r}\\ctg\beta=\frac{r}{p}}\)
plastyk2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 12 cze 2007, o 19:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 2 razy

Sinus i Cotangens

Post autor: plastyk2 »

a czy do tego trójkąta moglibyscie mi tabelke uzupelnic ?
AU
AU
536ffd32608fc9f1.jpg (3.95 KiB) Przejrzano 63 razy

AU
AU
d7e90c09f747a54bmed.jpg (13.64 KiB) Przejrzano 63 razy


bardzo prosze

edit: oczywiscie tam gdzie jest znak dzielanie ma byc kreska ułamkowa

[ Dodano: 12 Czerwca 2007, 19:55 ]
czy ktos pomoze , pliska zalezy mi na czasie , :] sory za post pod postem

[ Dodano: 12 Czerwca 2007, 20:09 ]
plastyk2 pisze:a czy do tego trójkąta moglibyscie mi tabelke uzupelnic ?




bardzo prosze

edit: oczywiscie tam gdzie jest znak dzielanie ma byc kreska ułamkowa
pliska pomozcie ,
soku11
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6607
Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 119 razy
Pomógł: 1823 razy

Sinus i Cotangens

Post autor: soku11 »

Wpisuje jak powinno byc po kolei w tabelce:
\(\displaystyle{ 12,\ \ \frac{5}{13},\ \ \frac{12}{5}\\
8\sqrt{2},\ \ 12,\ \ , 2\sqrt{2}\\
5,\ \ \frac{3}{5},\ \ \frac{4}{3}\\
18,\ \ 2\sqrt{85},\ \ \frac{2}{\sqrt{85}}=\frac{2\sqrt{85}}{85}}}\)


Powinno byc OK. POZDRO
plastyk2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 12 cze 2007, o 19:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 2 razy

Sinus i Cotangens

Post autor: plastyk2 »

a mkoglbys to w tabelke wpisac , bo troche nie pasuje z tego co widze , sry ale troche ciemny z maty jestem
soku11
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6607
Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 119 razy
Pomógł: 1823 razy

Sinus i Cotangens

Post autor: soku11 »

No przeciez napisalem tak jak masz wpisac do tabelki :banghead: Masz 4 rzedy w tabelce i tutaj sa 4 rzedy. Po kolei z kazdego rzedu wpisuj w wolne pole.... No ludzie troche pomyslec a nie wszystko na gotowe!! POZDRO
ODPOWIEDZ