Nierówność w zależności od alfy

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
pag15
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 70
Rejestracja: 2 gru 2014, o 01:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Koszalin
Podziękował: 10 razy

Nierówność w zależności od alfy

Post autor: pag15 »

Jeżeli w treści zadania mam : Rozwiąż nierówność w zależności od parametru alfa to co mam dalej zrobić gdy wyszedł mi następujący wynik:

\(\displaystyle{ x< \frac{1}{tg ^{2} \alpha } \vee x>tg ^{2} \alpha}\)
Dilectus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2662
Rejestracja: 1 gru 2012, o 00:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Pomógł: 369 razy

Nierówność w zależności od alfy

Post autor: Dilectus »

Dalej nic nie rób. To, co napisałeś, jest rozwiązaniem Twojej nierówności ze względu na parametr \(\displaystyle{ \alpha}\).

ODPOWIEDZ