Wyznacz liczbę dodatnich rozwiązań równania
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 29 paź 2011, o 23:47
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: ss
Wyznacz liczbę dodatnich rozwiązań równania
Wyznacz liczbę dodatnich rozwiązań równania \(\displaystyle{ 1-\left| x-4\right|=1-2 \sin (m)}\) w zależności od parametru m.
Ostatnio zmieniony 19 sty 2015, o 20:09 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 4211
- Rejestracja: 25 maja 2012, o 21:33
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków PL
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 758 razy
Wyznacz liczbę dodatnich rozwiązań równania
Dlaczego zjedz_kota nie odpowiada na PW?
Zobacz:
\sin m = 0 & \hbox{jedno rozwiązanie} \\
\sin m > 0 & \hbox{brak rozwiązań} \end{array}}\)
Zobacz:
- Twoje konto / Prywatne wiadomości / Odebrane
\sin m = 0 & \hbox{jedno rozwiązanie} \\
\sin m > 0 & \hbox{brak rozwiązań} \end{array}}\)