Oblicz

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
kruszynka18
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 52
Rejestracja: 23 kwie 2007, o 18:01
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: okolice Kielc

Oblicz

Post autor: kruszynka18 »

Oblicz bez używania Tablic: \(\displaystyle{ \frac{cos362^{\circ}*cos363^{\circ}-cos87^{\circ}*sin362^{\circ}}{cos445^{\circ}}}\)
wb
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3507
Rejestracja: 20 sie 2006, o 12:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Brodnica
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 1260 razy

Oblicz

Post autor: wb »

\(\displaystyle{ =\frac{cos2^0\cdot cos3^0-sin3^0\cdot sin2^0}{cos85^0}=\frac{cos(2^0+3^0)}{sin5^0}=\frac{cos5^0}{sin5^0}=ctg5^0}\)

a tego bez tablic nie daje sie policzyć.
ODPOWIEDZ