Oblicz: \(\displaystyle{ \sin 2 \alpha}\) jeśli \(\displaystyle{ \sin \alpha - \cos \alpha = \frac{ \sqrt{3}- \sqrt{2} }{2}}\)
Bardzo proszę o jakąś wskazówkę, próbowałem z różnymi wzorami i tożsamościami ale nie mogę dojść do celu...
Z góry dziękuję, pozdrawiam!
Oblicz sinus kąta podwojonego
-
- Użytkownik
- Posty: 18
- Rejestracja: 19 paź 2014, o 20:47
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 1 raz
Oblicz sinus kąta podwojonego
Ostatnio zmieniony 16 gru 2014, o 00:31 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie stosuj wzorów matematycznych w nazwie tematu. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Nie stosuj wzorów matematycznych w nazwie tematu. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.