Sinh(z)

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Awatar użytkownika
Paylinka07
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 142
Rejestracja: 27 kwie 2012, o 09:32
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 2 razy

Sinh(z)

Post autor: Paylinka07 »

Kiedy \(\displaystyle{ \sinh (z) = 0}\)?

\(\displaystyle{ \sinh (z) = \frac{e^{z} - e^{-z} }{2} = 0}\)
\(\displaystyle{ e^{z} - e^{-z} = 0}\)
\(\displaystyle{ e^{z} = e^{-z}}\)

i co dalej?
Ostatnio zmieniony 24 lis 2014, o 12:42 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Chromosom
Moderator
Moderator
Posty: 10365
Rejestracja: 12 kwie 2008, o 21:08
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 127 razy
Pomógł: 1271 razy

Sinh(z)

Post autor: Chromosom »

Proponuję pomnożyć równanie stronami przez \(\displaystyle{ e^z}\).
ODPOWIEDZ