Rożnica w wykresach

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
peponp
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 30 maja 2007, o 18:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Czermin

Rożnica w wykresach

Post autor: peponp »

Jaka jest różnica w wykresie funkcji y=tg(x) a y=tg(x-3)
Awatar użytkownika
przemk20
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1094
Rejestracja: 6 gru 2006, o 22:47
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Olesno
Podziękował: 45 razy
Pomógł: 236 razy

Rożnica w wykresach

Post autor: przemk20 »

\(\displaystyle{ y = \tan (x-3)}\) przesuniety o 3 jednostki w prawo, wzgledem
\(\displaystyle{ y =\tan x}\)
ODPOWIEDZ