Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
-
blizniak91
- Użytkownik
- Posty: 7
- Rejestracja: 23 paź 2006, o 13:15
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: siedlce
Post
autor: blizniak91 »
oblicz cos(120°)
Ostatnio zmieniony 29 maja 2007, o 15:02 przez
blizniak91, łącznie zmieniany 1 raz.
-
luka52
- Użytkownik
- Posty: 8601
- Rejestracja: 1 maja 2006, o 20:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 47 razy
- Pomógł: 1816 razy
Post
autor: luka52 »
\(\displaystyle{ \cos 120^\circ = \cos (90^\circ + 30^\circ) = - \sin 30^\circ = - \frac{1}{2}}\)