Witam
Jeden przyklad nie daje mi spokoju.
Jak to ugryźć: ?
\(\displaystyle{ \sqrt{\log _\frac{1}{2} (-x)}\sin \pi x=0}\)
Rownanie trygonometryczne-ciekawe
-
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 12 wrz 2013, o 18:47
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Trójmiasto
- Podziękował: 2 razy
Rownanie trygonometryczne-ciekawe
Ostatnio zmieniony 27 paź 2014, o 23:33 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Rownanie trygonometryczne-ciekawe
\(\displaystyle{ \sqrt{\log _\frac{1}{2} (-x)} = 0 \vee \sin \pi x=0}\)
Ostatnio zmieniony 27 paź 2014, o 23:34 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Administrator
- Posty: 34281
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy