\(\displaystyle{ \arccot \left( x^{4}+2 x^{2}+2 \right)= \frac{ \pi }{4}}\)
Proszę o sprawdzenie, czy to równanie jest sprzeczne.
Czy równanie jest sprzeczne?
-
- Użytkownik
- Posty: 118
- Rejestracja: 3 lis 2012, o 16:22
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 7 razy
- Pomógł: 1 raz
Czy równanie jest sprzeczne?
Ostatnio zmieniony 23 paź 2014, o 14:05 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 4672
- Rejestracja: 17 maja 2009, o 13:40
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 124 razy
- Pomógł: 978 razy
Czy równanie jest sprzeczne?
\(\displaystyle{ \arc\ctg u=\frac{\pi}{4} \Leftrightarrow u=1}\)
Zostaje więc równanie \(\displaystyle{ x^4+2x^2+1=0}\), które nie ma rozwiązań w liczbach rzeczywistych.
Zostaje więc równanie \(\displaystyle{ x^4+2x^2+1=0}\), które nie ma rozwiązań w liczbach rzeczywistych.