\(\displaystyle{ \arctan \left( - \frac{1}{3} \sqrt{3} \right)}\)
Czy to będzie po prostu \(\displaystyle{ - \frac{ \pi }{6}}\) ?
Bo jak ktoś ten przykład robił przy tablicy to jakieś dziwne obliczenia były,a przecież to można w pamięci praktycznie?
Obliczyć arctg
-
- Użytkownik
- Posty: 34
- Rejestracja: 19 lut 2014, o 15:27
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Białystok
- Podziękował: 15 razy
Obliczyć arctg
Ostatnio zmieniony 15 paź 2014, o 17:23 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.