Cześć! Mam problem z rozwiązaniem (jak najbardziej prostą metodą, bez pochodnych) następującego równania -
\(\displaystyle{ \arctan \left( x \right) =\arccot \left( \frac{1}{x} - \pi \right)}\)
Równanie cyklometryczne
Równanie cyklometryczne
Ostatnio zmieniony 12 paź 2014, o 21:34 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Skaluj nawiasy. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Skaluj nawiasy. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Równanie cyklometryczne
Jakie znasz zależności funkcji cyklometrycznych, które mogą pomóc w tym zadaniu?