Sporządzanie wykresu cosinusa. Funkcja y=cos(x)+cos(|x|)

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
chonda

Sporządzanie wykresu cosinusa. Funkcja y=cos(x)+cos(|x|)

Post autor: chonda »

jak to zrobic? y=cos x + cosIxI
Awatar użytkownika
Tomasz Rużycki
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2970
Rejestracja: 8 paź 2004, o 17:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Suchedniów/Kraków
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 293 razy

Sporządzanie wykresu cosinusa. Funkcja y=cos(x)+cos(|x|)

Post autor: Tomasz Rużycki »

cosx=cos(-x)
ODPOWIEDZ