Czy da sie pozbyc "brzydkiego" cos ?

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
ghostt
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 12 paź 2013, o 19:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Pomógł: 1 raz

Czy da sie pozbyc "brzydkiego" cos ?

Post autor: ghostt »

Da się jakos wyrzucic ten \(\displaystyle{ \cos}\) ???

\(\displaystyle{ f \left( x \right) =\sin \left( \frac{\pi}{4}+\cos \left( \frac{\pi}{4}-x \right) -x \right)}\)

tak żeby nie był w \(\displaystyle{ \sin}\)
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2014, o 18:15 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
bartek118
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5974
Rejestracja: 28 lut 2010, o 19:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 1251 razy

Czy da sie pozbyc "brzydkiego" cos ?

Post autor: bartek118 »

Nie.
ODPOWIEDZ