Oblicz 80 % liczby "a", jeżeli
\(\displaystyle{ a=\sqrt{7\frac{1}{9}}+\sin^{2}30^{o}*\sqrt{4}^{3}-\cot45^{o}*(-3)^{-1}-(\sqrt{3}-3\sqrt{2})(\sqrt{3}+3\sqrt{2})}\)
Proszę o pomoc, z góry dziękuję
Obliczyć 80% liczby a
- przemk20
- Użytkownik
- Posty: 1094
- Rejestracja: 6 gru 2006, o 22:47
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Olesno
- Podziękował: 45 razy
- Pomógł: 236 razy
Obliczyć 80% liczby a
\(\displaystyle{ a=\sqrt{\frac{64}{9}} + \frac{1}{4} 8 - 1 \frac{-1}{3}-
(3-18) = \frac{8}{3} + 2 + \frac{1}{3}+15 =20 \\
\frac{4}{5} a = 16}\)
(3-18) = \frac{8}{3} + 2 + \frac{1}{3}+15 =20 \\
\frac{4}{5} a = 16}\)