Oblicz sume
\(\displaystyle{ \sum_{k=0}^{n-1} \ (1+2k) \sin (x\frac{1+2k}{n} \pi)}\)
Oblicz sume;
- przemk20
- Użytkownik
- Posty: 1094
- Rejestracja: 6 gru 2006, o 22:47
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Olesno
- Podziękował: 45 razy
- Pomógł: 236 razy
Oblicz sume;
mala podpowwiedz, jak sie rozwija w szereg funkcje,
\(\displaystyle{ \ln x, \ \ \arctan x}\), chodzi o pierwszy krok, a mianowicie o jego odwrotnosc
\(\displaystyle{ \ln x, \ \ \arctan x}\), chodzi o pierwszy krok, a mianowicie o jego odwrotnosc