Wyznaczanie największej i najmniejszej wartości funkcji
-
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 3 cze 2014, o 21:25
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: wrocłzaw
- Podziękował: 2 razy
Wyznaczanie największej i najmniejszej wartości funkcji
wyznacz wartość najmniejszą i największą funkcji danej wzorem \(\displaystyle{ f(x)=\sin 2x+\cos\left( \frac{ \pi }{6} -2x\right)}\)
Ostatnio zmieniony 4 cze 2014, o 20:39 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Poprawa wiadomości.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Poprawa wiadomości.