\(\displaystyle{ \cos y= \frac{3}{5} \\
y \in \left\langle \pi, 2\pi \right\rangle}\)
Oblicz
\(\displaystyle{ \cos \left( \frac{5\pi }{6 + 4y} \right)}\)
Nijak nie wiem nawet jak zacząć, przyda się pomoc.
Obliczenie wartości cosinusa
-
- Użytkownik
- Posty: 1
- Rejestracja: 27 maja 2014, o 20:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Opole
Obliczenie wartości cosinusa
Ostatnio zmieniony 27 maja 2014, o 20:42 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .