Obliczyć kąt wiedząc że sin tego kąta jest równy jakaś liczb

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Awatar użytkownika
Oleszko12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 224
Rejestracja: 13 mar 2011, o 12:26
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kielce
Podziękował: 88 razy
Pomógł: 11 razy

Obliczyć kąt wiedząc że sin tego kąta jest równy jakaś liczb

Post autor: Oleszko12 »

Obliczyć \(\displaystyle{ \alpha}\) wiedząc, że \(\displaystyle{ \sin\alpha= \frac{1}{2 \sqrt{7} }}\)

Jak się takie zadania robi nie korzystając z arcsin ???

-- 8 maja 2014, o 22:39 --

Już nieaktualne
Ostatnio zmieniony 8 maja 2014, o 22:41 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Błąd ortograficzny: nieaktualne.
ODPOWIEDZ