Mam rozwiązać równanie i nie wiem jaksię za nie zabrać...
\(\displaystyle{ (\sin x) ^{2} + 2 \cos x + 2= 0}\)
Będę wdzięczna za pomoc
rozwiąż równanie
-
- Użytkownik
- Posty: 229
- Rejestracja: 3 cze 2012, o 18:30
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Racibórz
- Podziękował: 15 razy
- Pomógł: 32 razy
rozwiąż równanie
\(\displaystyle{ (\sin x) ^{2}=1-(\cos x) ^{2}}\)
\(\displaystyle{ \cos x=k}\)-- 26 kwi 2014, o 15:53 --i liczysz normalne równanie kwadratowe
\(\displaystyle{ \cos x=k}\)-- 26 kwi 2014, o 15:53 --i liczysz normalne równanie kwadratowe
rozwiąż równanie
czyli będę miała równanie
\(\displaystyle{ 1-(\cos x) ^{2} + 2 \cos x +2=0}\) ???
-- 26 kwi 2014, o 15:55 --
i teraz obliczyć delte??
-- 26 kwi 2014, o 15:57 --
domyślam się że tak
Dzięki za pomoc
\(\displaystyle{ 1-(\cos x) ^{2} + 2 \cos x +2=0}\) ???
-- 26 kwi 2014, o 15:55 --
i teraz obliczyć delte??
-- 26 kwi 2014, o 15:57 --
domyślam się że tak
Dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2014, o 23:26 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.