wzory redukcyjne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
dejv96
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 126
Rejestracja: 27 paź 2013, o 18:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 28 razy

wzory redukcyjne

Post autor: dejv96 »

witam, jak rozpisać:
\(\displaystyle{ \sin ^{2}240 st}\)
Awatar użytkownika
Kacperdev
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3260
Rejestracja: 23 mar 2010, o 19:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 686 razy

wzory redukcyjne

Post autor: Kacperdev »

\(\displaystyle{ \sin ^2 \left( 180^{o}+ 60^{o}\right) = ?}\)
ODPOWIEDZ