jak narysować wykres

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
cytrynka114
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 400
Rejestracja: 10 kwie 2012, o 14:39
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Koluszki
Podziękował: 139 razy

jak narysować wykres

Post autor: cytrynka114 »

naszkicuj wykres funkcji \(\displaystyle{ f(x)=cosx ^{ \sqrt{|cosx|-1} }}\)
matematyk1995
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 734
Rejestracja: 5 mar 2011, o 19:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Podhale/ Warszawa
Podziękował: 36 razy
Pomógł: 61 razy

jak narysować wykres

Post autor: matematyk1995 »

\(\displaystyle{ \cos x}\) jest do potęgi\(\displaystyle{ \sqrt{|cosx|-1}}\)
czy argument \(\displaystyle{ x}\) ?
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

jak narysować wykres

Post autor: piasek101 »

To zadanie tu często bywa.

Dziedzinę ustal.
cytrynka114
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 400
Rejestracja: 10 kwie 2012, o 14:39
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Koluszki
Podziękował: 139 razy

jak narysować wykres

Post autor: cytrynka114 »

w sumie to nie wiem, przepisałam tak jak jest w poleceniu, nie ma żadnych nawiasów
matematyk1995
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 734
Rejestracja: 5 mar 2011, o 19:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Podhale/ Warszawa
Podziękował: 36 razy
Pomógł: 61 razy

jak narysować wykres

Post autor: matematyk1995 »

Ja bym przebieg zmienności funkcji robił. piasek101, jest jakiś łatwiejszy myk?
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

jak narysować wykres

Post autor: piasek101 »

Raczej brak nawiasu - bo to cosinus do potęgi.

Dziedzina z pierwiastka - nie będzie skomplikowanego wykresu.
matematyk1995
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 734
Rejestracja: 5 mar 2011, o 19:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Podhale/ Warszawa
Podziękował: 36 razy
Pomógł: 61 razy

jak narysować wykres

Post autor: matematyk1995 »

W sumie racja
ODPOWIEDZ