trygonometria potrzebna od zaraz

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
bartek19XX
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 12 kwie 2014, o 17:08
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: polska

trygonometria potrzebna od zaraz

Post autor: bartek19XX »

wiedzac ze \(\displaystyle{ \alpha}\) jest katem prostym i \(\displaystyle{ \sin \alpha =\frac{8}{17}}\) wyznacz wartosc pozostalych funkcji trygonometrycznych kata ostrego

wiedzac ze \(\displaystyle{ \alpha}\) jest katem prostym i \(\displaystyle{ \ctg \alpha =\frac{7}{24}}\) wyznacz wartosc pozostalych funkcji trygonometrycznych kata ostrego

podaj zbior rozwiazan nierownosci \(\displaystyle{ x-2 >4}\)
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2014, o 17:22 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach [latex] [/latex].
bartek118
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5974
Rejestracja: 28 lut 2010, o 19:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 1251 razy

trygonometria potrzebna od zaraz

Post autor: bartek118 »

1) narysuj odpowiedni trójkąt lub jedynka trygonometryczna
2) analogicznie
3) przenieś \(\displaystyle{ 2}\) na drugą stronę nierówności
bartek19XX
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 12 kwie 2014, o 17:08
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: polska

trygonometria potrzebna od zaraz

Post autor: bartek19XX »

mam takie zadania i sa mi pilnie potrzbne na "wczoraj" bedziesz tak mily i pomozesz?wyznacz wartosci pozostalych funkcji??
bartek118
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5974
Rejestracja: 28 lut 2010, o 19:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 1251 razy

trygonometria potrzebna od zaraz

Post autor: bartek118 »

Nie zrobię tego za Ciebie. Skorzystaj z jedynki trygonometrycznej jak już mówiłem.
bartek19XX
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 12 kwie 2014, o 17:08
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: polska

trygonometria potrzebna od zaraz

Post autor: bartek19XX »

nie wiem o co w tym wogole chodzi wiec dlatego prosze o pomoc
bartek118
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5974
Rejestracja: 28 lut 2010, o 19:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 1251 razy

trygonometria potrzebna od zaraz

Post autor: bartek118 »

ODPOWIEDZ