Narysuj wykres funkcji
Narysuj wykres funkcji
Narysuj wykres funkcji \(\displaystyle{ f(x)=\tan(\frac{\pi}{4}\cdot[x])}\), gdzie \(\displaystyle{ x\in}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 623
- Rejestracja: 24 maja 2006, o 17:52
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: ..
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 110 razy
Narysuj wykres funkcji
Ta funkcja będzie w każdym z przedziałów przyjmowała stałe wartości.
I tak.
Dla \(\displaystyle{ x \langle -4;-3)}\) otrzymujemy
\(\displaystyle{ y= \tan( -\pi)\\
y=0}\)
I trzeba sobie tak to rozpisać i policzyć wartości.
I tak.
Dla \(\displaystyle{ x \langle -4;-3)}\) otrzymujemy
\(\displaystyle{ y= \tan( -\pi)\\
y=0}\)
I trzeba sobie tak to rozpisać i policzyć wartości.