do jednej funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
lordbross
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 79
Rejestracja: 4 mar 2012, o 10:46
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował: 8 razy
Pomógł: 1 raz

do jednej funkcji

Post autor: lordbross »

Uprość do jednej funkcji:

\(\displaystyle{ \sin ^{3} x \cdot \sqrt{1-\cos y}}\)

Jakieś wskazówki ?
Są to katy w trójkącie równoramiennym:
x-miara kata przy podstawie
y- pomiędzy ramionami
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

do jednej funkcji

Post autor: piasek101 »

Zacznij od tego, że \(\displaystyle{ 2x+y=180}\)
ODPOWIEDZ