określ zbiór wartości

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
cytrynka114
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 400
Rejestracja: 10 kwie 2012, o 14:39
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Koluszki
Podziękował: 139 razy

określ zbiór wartości

Post autor: cytrynka114 »

Wykorzystując wzór \(\displaystyle{ \sin x+\sin y=2\sin \frac{x+y}{2}\cos \frac{x-y}{2}}\) określ zbiór warości funkcji \(\displaystyle{ f \left( x \right) =\sin x+\cos x}\)
Ostatnio zmieniony 22 lut 2014, o 16:48 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Awatar użytkownika
mortan517
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3359
Rejestracja: 6 lis 2011, o 15:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krk
Podziękował: 112 razy
Pomógł: 662 razy

określ zbiór wartości

Post autor: mortan517 »

Podstaw do wzoru i pokaż co wychodzi.
ODPOWIEDZ