Równania trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
jacekws
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 50
Rejestracja: 17 mar 2013, o 11:59
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 4 razy

Równania trygonometryczne

Post autor: jacekws »

Witam
Mam problem z tymi równaniami

\(\displaystyle{ \cos x \cdot \tg x - \sqrt{3}=\tg x - \sqrt{3}\cos x}\)

\(\displaystyle{ \sin ^{2} \left( x+ \frac{ \pi }{3} \right) + \sin ^{2} \left( x- \frac{ \pi }{3} \right) = \frac{1}{2}}\)

\(\displaystyle{ 1-\tg x =2 \cdot \cos ^{2}x -1}\)
Ostatnio zmieniony 22 lut 2014, o 19:21 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Skaluj nawiasy.
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22234
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3759 razy

Równania trygonometryczne

Post autor: a4karo »

A jakie masz problemy?
ODPOWIEDZ