sprowadz do postaci iloczynowej

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Awatar użytkownika
Lyzka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 516
Rejestracja: 3 lis 2013, o 21:14
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 168 razy

sprowadz do postaci iloczynowej

Post autor: Lyzka »

\(\displaystyle{ 1-4 \sin ^{2} \alpha}\)
Awatar użytkownika
waliant
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1801
Rejestracja: 9 gru 2010, o 22:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 275 razy
Pomógł: 183 razy

sprowadz do postaci iloczynowej

Post autor: waliant »

\(\displaystyle{ a ^{2}-b ^{2}=(a-b)(a+b)}\)

tutaj \(\displaystyle{ a=1 \wedge b=2\sin x}\)


o ile o taką postać chodzi
ODPOWIEDZ