oblicz wartosc wyrazenia

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Awatar użytkownika
Lyzka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 516
Rejestracja: 3 lis 2013, o 21:14
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 168 razy

oblicz wartosc wyrazenia

Post autor: Lyzka »

\(\displaystyle{ \cos 20 ^{\circ} - \cos 80 ^{\circ} + \cos 140 ^{\circ}}\)
Awatar użytkownika
mortan517
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3359
Rejestracja: 6 lis 2011, o 15:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krk
Podziękował: 112 razy
Pomógł: 662 razy

oblicz wartosc wyrazenia

Post autor: mortan517 »

Wzór na sumę cosinusów. (pierwszy z trzecim)
ODPOWIEDZ