witam co zrobić z tym sinusem w radianach żeby podstawić do wzoru?
\(\displaystyle{ \sin x-\sin \left( x- \frac{ \pi }{3} \right) =0}\)
Równanie trygonometryczne
-
- Użytkownik
- Posty: 50
- Rejestracja: 17 mar 2013, o 11:59
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 4 razy
Równanie trygonometryczne
Ostatnio zmieniony 16 lut 2014, o 19:12 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Skaluj nawiasy.
Powód: Skaluj nawiasy.
-
- Użytkownik
- Posty: 734
- Rejestracja: 5 mar 2011, o 19:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Podhale/ Warszawa
- Podziękował: 36 razy
- Pomógł: 61 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 50
- Rejestracja: 17 mar 2013, o 11:59
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 4 razy
Równanie trygonometryczne
a w tym przypadku co zrobić z \(\displaystyle{ \frac{3}{2}}\) ?
\(\displaystyle{ \cos \left( x+ \frac{ \pi }{3} \right) +\cos x= \frac{3}{2}}\)
\(\displaystyle{ \cos \left( x+ \frac{ \pi }{3} \right) +\cos x= \frac{3}{2}}\)
Ostatnio zmieniony 16 lut 2014, o 19:12 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Symbol mnożenia to \cdot.
Powód: Symbol mnożenia to \cdot.