okresowość funkcji trygonometrycznej

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Masita+++
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 112
Rejestracja: 5 sty 2014, o 20:40
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: kraków
Podziękował: 33 razy

okresowość funkcji trygonometrycznej

Post autor: Masita+++ »

udowodnij że funkcja \(\displaystyle{ f\left( x\right) = \sin x + \sin \left( \sqrt{2}x \right)}\) nie jest okresowa

dziękuje za pomoc
Ostatnio zmieniony 8 lut 2014, o 13:33 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ