\(\displaystyle{ a) f(x)= \sqrt{2}(sinx-cosx)\\
b) f(x)=- \frac{ \sqrt{3} }{3}(sinx+cosx)\\
c) f(x)=3(sin2x-cos2x)\\
d) f(x)=sin \frac{11}{6} \pi (2sinx- \sqrt{2} )}\)
Wyznacz zbiór wartości
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 31 sty 2014, o 12:13
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Puławy
Wyznacz zbiór wartości
Ostatnio zmieniony 31 sty 2014, o 12:45 przez Dreeamaaker, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 31 sty 2014, o 12:13
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Puławy
-
- Użytkownik
- Posty: 1923
- Rejestracja: 30 lis 2013, o 13:26
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 22 razy
- Pomógł: 326 razy
Wyznacz zbiór wartości
Np. w c) jeżeli domnożysz \(\displaystyle{ \frac{2}{ \sqrt{2} } \cdot \frac{ \sqrt{2} }{2}}\) i ten \(\displaystyle{ \frac{ \sqrt{2} }{2}}\) włożysz do nawiasu i zamienisz na sin i cos kąta