wykres...

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
justi03
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 61
Rejestracja: 20 mar 2007, o 22:04
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Nowy Sącz
Podziękował: 26 razy

wykres...

Post autor: justi03 »

jak narysować wykres takiej funkcji? \(\displaystyle{ f(x)=2\cos(x+\frac{\pi}{3})}\).

dzięki za wskazówki
mat1989
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3393
Rejestracja: 29 sty 2006, o 14:15
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 466 razy
Pomógł: 197 razy

wykres...

Post autor: mat1989 »

to wykres funkcji 2cosx przesunięty o wektor \(\displaystyle{ -\frac{\Pi}{3}}\).
soku11
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6607
Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 119 razy
Pomógł: 1823 razy

wykres...

Post autor: soku11 »

Czyli jakos tak:


POZDRO
justi03
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 61
Rejestracja: 20 mar 2007, o 22:04
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Nowy Sącz
Podziękował: 26 razy

wykres...

Post autor: justi03 »

dzięki Wam:)
ODPOWIEDZ