Czy wartość podanego wyrażenia jest liczbą całkowitą?
\(\displaystyle{ \cos 30^\circ+\cos 60^\circ+\cos 90^\circ+...+\cos 870^\circ+\cos 900^\circ}\)
Czy wartość wyrażenia jest liczbą całkowitą?
-
- Użytkownik
- Posty: 50
- Rejestracja: 17 mar 2013, o 11:59
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 4 razy
Czy wartość wyrażenia jest liczbą całkowitą?
Ostatnio zmieniony 18 sty 2014, o 16:43 przez yorgin, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 1923
- Rejestracja: 30 lis 2013, o 13:26
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 22 razy
- Pomógł: 326 razy
Czy wartość wyrażenia jest liczbą całkowitą?
A co to za kąt \(\displaystyle{ 870}\) stopni? uwzględnij okresowość, do \(\displaystyle{ 900}\) stopni tak samo.
Popatrz na wykresie, ile i jakich wartości to będzie suma.
Popatrz na wykresie, ile i jakich wartości to będzie suma.
- Seth Briars
- Użytkownik
- Posty: 151
- Rejestracja: 20 lis 2013, o 00:15
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Coot's Chapel
- Pomógł: 55 razy
Czy wartość wyrażenia jest liczbą całkowitą?
\(\displaystyle{ \cos 30^\circ+\cos 60^\circ+\cos 90^\circ+...+\cos 870^\circ+\cos 900^\circ=-1}\)