Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
-
chudiniii
- Użytkownik
- Posty: 127
- Rejestracja: 20 kwie 2007, o 15:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Internet
- Podziękował: 53 razy
Post
autor: chudiniii »
Ile wynosi ctg 120°?
-
ariadna
- Użytkownik
- Posty: 2702
- Rejestracja: 22 maja 2005, o 22:26
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Olsztyn/Berlin
- Podziękował: 47 razy
- Pomógł: 642 razy
Post
autor: ariadna »
ctg120=ctg(90+30)=-tg30
-
chudiniii
- Użytkownik
- Posty: 127
- Rejestracja: 20 kwie 2007, o 15:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Internet
- Podziękował: 53 razy
Post
autor: chudiniii »
a jak będzie przy ctg kwadrat co jaki będzie wynik ctg�120°??
-
ariadna
- Użytkownik
- Posty: 2702
- Rejestracja: 22 maja 2005, o 22:26
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Olsztyn/Berlin
- Podziękował: 47 razy
- Pomógł: 642 razy
Post
autor: ariadna »
\(\displaystyle{ ctg^{2}120^{\circ}=(ctg120^{\circ})^{2}}\)