Proszę o pomoc w rozwiązaniu zadania:
Naszkicuj wykres f(x)
\(\displaystyle{ f(x)=2\sin x- \sqrt{1-\cos ^{2}x }}\)
\(\displaystyle{ x \in \left\langle \pi ;2 \pi \right\rangle}\)
Z góry dziękuję
naszkicuj wykres funkcji trygonometrycznej
-
- Użytkownik
- Posty: 118
- Rejestracja: 20 sty 2010, o 16:40
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 21 razy
naszkicuj wykres funkcji trygonometrycznej
Ostatnio zmieniony 6 sty 2014, o 18:55 przez Vardamir, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 1923
- Rejestracja: 30 lis 2013, o 13:26
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 22 razy
- Pomógł: 326 razy
naszkicuj wykres funkcji trygonometrycznej
A czemu się równa \(\displaystyle{ \sqrt{1-\cos ^{2}x}\) ?
Ostatnio zmieniony 6 sty 2014, o 18:55 przez Vardamir, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 118
- Rejestracja: 20 sty 2010, o 16:40
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 21 razy
naszkicuj wykres funkcji trygonometrycznej
\(\displaystyle{ 1-\cos x}\)?
Ostatnio zmieniony 6 sty 2014, o 18:55 przez Vardamir, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 118
- Rejestracja: 20 sty 2010, o 16:40
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 21 razy