Naszkicuj wykres funkcji:
\(\displaystyle{ f(x)= \cos ^{2} x+ \sqrt{1-\cos ^{2}x} \sin x \\
x\in \RR}\)
Naszkicuj wykres funkcji
-
- Użytkownik
- Posty: 10
- Rejestracja: 5 sty 2014, o 17:27
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Lublin
- Podziękował: 3 razy
Naszkicuj wykres funkcji
Ostatnio zmieniony 5 sty 2014, o 18:44 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm . Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm . Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 1931
- Rejestracja: 29 maja 2009, o 11:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 145 razy
- Pomógł: 320 razy
Naszkicuj wykres funkcji
no to będzie coś takiego,
\(\displaystyle{ f(x)=\cos^2x+\left| \sin x\right| \sin x}\)
i gdy \(\displaystyle{ \sin x \ge 0}\), to funkcja będzie po prostu linią prostą \(\displaystyle{ y=1}\), a w innym przypadku będzie przyjmować wartość \(\displaystyle{ \cos^2x-\sin^2x}\), a jeśli mnie pamięć nie myli, to to jest \(\displaystyle{ \cos2x}\)
@up przynajmniej się starała użyć latexa, więc pomoc jest
\(\displaystyle{ f(x)=\cos^2x+\left| \sin x\right| \sin x}\)
i gdy \(\displaystyle{ \sin x \ge 0}\), to funkcja będzie po prostu linią prostą \(\displaystyle{ y=1}\), a w innym przypadku będzie przyjmować wartość \(\displaystyle{ \cos^2x-\sin^2x}\), a jeśli mnie pamięć nie myli, to to jest \(\displaystyle{ \cos2x}\)
@up przynajmniej się starała użyć latexa, więc pomoc jest