Mógłby mi ktoś wyjaśnić jakim cudem można skrócić w ten sposób takie równanie?
\(\displaystyle{ \frac{2\cos x}{1-\cos x} = 1}\)
Nie mogę dojść do tego jak z tego równania wychodzi \(\displaystyle{ 1}\).
Skracanie równania trygonometrycznego
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 17 lis 2013, o 17:20
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
Skracanie równania trygonometrycznego
Ostatnio zmieniony 5 sty 2014, o 14:56 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.