Rozwiąż układ równań

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Dulana
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 30 paź 2013, o 15:23
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Katowice
Podziękował: 1 raz

Rozwiąż układ równań

Post autor: Dulana »

Rozwiąż układ równań:
\(\displaystyle{ \begin{cases}
\sin \left( x+y\right)=- \frac{1}{2} \\
y-2x= \frac{ \pi }{6} \\
x \in \left\langle 0, 2 \pi \right\rangle \\
y \in \left\langle 0, 2 \pi \right\rangle
\end{cases}}\)


równania po strzałce, przepraszam, ale nie umiem użyć tego w postaci układu równań
Ostatnio zmieniony 3 sty 2014, o 17:51 przez bakala12, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Awatar użytkownika
Igor V
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1605
Rejestracja: 16 lut 2011, o 16:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 18 razy
Pomógł: 604 razy

Rozwiąż układ równań

Post autor: Igor V »

\(\displaystyle{ y-2x= \frac{ \pi }{6} |+3x}\)
\(\displaystyle{ y+x= \frac{ \pi }{6}+3x}\)
ODPOWIEDZ